| Zabpelyhes-áfonyás keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 16 db kekszhez: 25 dkg puha margarin 10 dkg fruktóz 15 dkg Up-date lisztkeverék édes – sós süteményekhez 22,5 dkg zabpehely 20 dkg áfonya 1 ml sütőpor Elkészítés: Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel. Habosítsuk ki a margarint a fruktózzal, és dolgozzuk össze alaposan a lisztkeverékkel, végül forgassuk bele az áfonyát. Formáljunk vizes kézzel 16 egyforma golyót, tegyük jó távol egymástól a lemezen, hogy szétterülhessenek. Óvatosan lapogassuk le a golyókat. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 15-20 percig, míg aranybarna lesz. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |