Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos áfonyás kacsa... recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
15 dkg vörös áfonya, 5 dkg fekete ribizli (fagyasztott), 8 dkg cukor, fél narancs facsart leve, 1 szegfűszeg, 6 dkg kemény vaj, só, bors, 2 fél kacsamell (kb. 30 dekásak), 1 ek olívaolaj

Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük. A bőrt bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. Forró olajon először a bőrös felét kb. három perc alatt megpirítjuk, aztán megfordítjuk és letakarva, közepes lángon 8-10 percig sütjük. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra, és a kacsát fedő nélkül tíz perc alatt ropogós-pirosra sütjük. A sütőből kivéve a húst kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Tálalás előtt felforrósítjuk a szószt. A hússzeleteket tányérokra szedjük, meglocsoljuk a sültszafttal.

Tanácsok:
Krumplipürével tállalom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Mildi66

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás túrótorta » Narancsos-mandulás kifli » Narancsos duna-hullám » Finom narancsos kuglóf
» Áfonyás muffin » Narancsos karikák » Narancsos mákos » Narancsos puding
» Csokis-narancsos csoda » Csokis--narancsos muffin » Narancsos csirkecombok » Narancsos sárgarépa saláta
» Narancsos puncs » Mézes narancsos puncs » Mézes-narancsos csirke » Narancsos grízpuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.