| A chef álma torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 adaghoz: A külső burkolathoz 6 db tojás 6 ek édesítőszer (csapott ) 6 evőkanál liszt A belső kis tortához 5 db tojás 5 ek édesítőszer (csapott t) 4 evőkanál liszt 1 ek cukrozatlan kakaópor 0.5 csomag sütőpor A lefedéshez 3 db tojás 3 ek édesítőszer (csapott ) 3 evőkanál liszt A narancsos krémhez 2.5 dl habtejszín 2 ek édesítőszer 2 ek cointreau 5 csepp vanília aroma 2 ek narancslekvár 10 g zselatin 1 fél narancsból nyert narancslé A málnás krémhez 4 dl gyümölcsjoghurt (cukor nélküli málnás) 10 g zselatin A fehér krémhez 5 dl habtejszín 370 g ananász (lehet őszibarack vagy körte is) 5 csepp vanília aroma 20 g zselatin 2 ek édesítőszer (csapott ) Elkészítés: A piskótákat a szokott módon készítettem, a leírás itt a 6 tojásost a tűzhelyhez kapott nagy tepsiben, az 5 tojásos kakaóst 16 cm átmérőjű, a 3 tojásost 26 cm átmérőjű kerek tortaformában. A narancsos krémhez a zselatint elkevertem a kifacsart narancslében, és forrásig főztem. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a vaníliaaromát, a narancslikőrt, a narancslekvárt, az édesítőt, majd a langyosra hűlt zselatint. Amikor a krém kihűlt, a kakaós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem a krémmel, és a tortát a mélyhűtőbe tettem. A nagy piskótalapot langyosra hűtöttem, és kibéleltem vele egy gömbölyű tálat. A málnás krémhez a joghurtot elkevertem a zselatinnal, és addig főztem, amíg jó meleg lett, de még nem forrt. Levettem a tűzről, és amikor langyosra hűlt beleöntöttem a piskótával kibélelt tálba. Hagytam egy kicsit megdermedni. A fehér krémhez a befőtt levét egy lábosba szűrtem, belekevertem a zselatint, és felfőztem. Felvertem a tejszínt, belekevertem az édesítőt, a vaníliaaromát, a langyosra hűlt zselatint, és az ananászdarabokat. A kis tortát kivettem a mélyhűtőből, óvatosan a málnás krém tetejére tettem, ráöntöttem a fehér krémet, és lefedtem a kerek piskótalappal. Letakartam, és másnapig a hűtőben pihent. Tálalás előtt a torta széleit meglazítottam, és kiborítottam egy tálra. Vékonyan bekentem narancslekvárral, és szeletelt mandulával beborítottam, amennyire tudtam. A tetejére tejszínhabot, és reszelt keserű csokoládét tettem. Tanácsok: cukroskata receptje A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |