| Gesztenyés csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g darabokra tört étcsoki 250 g margarin 250 g gesztenyemassza 2dl tej 1tejszínhabpótló por (Coop) 4 tojás 125 g kristálycukor Elkészítés: Az étcsokoládét és a vajat egy tűzálló tálba tesszük, és gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A gesztenyepürét lereszeljük. A tejjel és a porral habot készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral jól kikeverjük. A csokoládét a cukros tojás sárgájával összekeverjük, majd a gesztenyés pürével is jól összedolgozzuk. Végül a felvert habot is lazán belekeverjük. A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral. A masszát a tortaformában 25-35 perc alatt süssük meg. Addig süssük, amíg a torta éppen csak meg nem szilárdul, de a közepe még enyhén lágy. A formában hagyjuk kihűlni, és megszilárdulni. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |