| Citromos fincsi sajttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Egy 22 cm-es formához: 1 adag lemon curd 20 dkg darált keksz (nálam eredeti győri édes) 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin 20 dkg fehér csoki 2 dl tejszín 50 dkg mascarpone 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja Elkészítés: A kekszes alaphoz egy nagy tálban a darált kekszet összemorzsoljuk az olvasztott vajjal/margarinnal. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. A fehér csokit apróra daraboljuk. Gőz fölött a tejszínnel elkezdjük melegíteni. Mikor már szinte teljesen homogén, csak pár darabka látszik, levesszük a gőzről és pár percig még kevergetjük, hogy elolvadjanak. Megvárjuk, míg kihűl. A mascarponét, cukrot, citromhéjat és habtejszínt az olvasztott fehér csokival simára keverjük. A kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk a krémsajtos krémet, majd a lemon curd-ot foltokban rákanalazzuk és egy kanál nyelével összemárványosítjuk. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy szépen összeálljon. Tanácsok: Másnap egy késsel körbelazítva a szélét leemeljük a formát és szépen szeletelhetjük. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |