| Vörös bársony torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt fél tk só 1 csapott ek kakaó a lisztbe szitálva 13 dkg vaj 30 dkg cukor 3 tojás 2 tk vanília kivonat 2, 5 dl kefir 2 ek folyékony, piros ételszínező 2 tk ecet 2 tk szódabikarbóna Krémhez: 25 dkg mascarpone 25 dkg gesztenye massza 5 dl hulala habtejszín 2 ek. cukor 2 cs. habfixáló-por Elkészítés: A lisztet, sót és kakaót összevegyítjük. Egy másik tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű vajat, addig kavarjuk, amíg krémessé válik. Ezután beletesszük a cukrot, azzal is összedolgozzuk, majd a tojásokkal is. Végül beletesszük a vanília aromát, jól elvegyítjük. Egy pohárba kimérjük a kefirt és belevegyítjük a színezéket. A liszthez öntjük a vajas masszát, elkavarjuk, hozzáadjuk a piros kefirt és simára dolgozzuk. Végül a szódaport leöntjük az ecettel, hagyjuk felfutni, majd a tésztához kavarjuk. 23 cm átmérőjű tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. Belesimítjuk a tésztát és 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük. Miután kivesszük a sütőből, 10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután fóliába csomagoljuk és 1 órára megy a hűtőbe. Ezt azért, mert így megdermed és könnyebb lesz elvágni és megkenni a krémmel, mint a friss, puha tésztát. Időközben elkészítjük a krémet: A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát. Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez. Csodálatosan könnyű, habos krémet kapunk! A tortalapot kivesszük a hűtőből, három lapot vágunk, megtöltjük a krémmel, majd bevonjuk ugyanazzal. A lehulló morzsákból egy sütikiszúró segítségével szívecskéket szórunk a közepére és vágott mandulával díszítjük. Tanácsok: Éjszakára hűvösre tesszük, másnap gyönyörűen szeletelhető. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |