| Epres diótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 10 dkg vaj 10 dkg porcukor 10 dkg darált dió 10 dkg liszt egy fél citrom reszelt héja egy vaníliás cukor 60 dkg eper 4 evőkanál vágott dió 1 evőkanál kristálycukor 1 csipetnyi fahéj Elkészítés: Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Az epret megmossuk, a szárát leszedjük, félbevágjuk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük; egymás után belekeverjük a tojássárgákat, majd ismét habosra keverjük. A tojásfehérjét a porcukor másik felével kemény habbá verjük és belekeverjük a sárgájába; végül belekeverjük a citromhéjat, a diót és a lisztet is. A masszát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk; megszórjuk vágott dióval, kristálycukorral és fahéjjal, majd sűrűn beterítjük a félbevágott eprekkel úgy, hogy a vágott felük legyen fölfelé. A tésztát előmelegített sütőben, 180 fokon kb egy órát sütjük. Amikor a tűpróba szerint megsült, kivesszük a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan kiemeljük belőle és hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |