| Karácsonyfa-torta receptHozzávalók: 6-8 tojással készitett piskota Krém: 1 db csokoládés pudingpor 4 dl tej 35 dkg margarin, 25 dkg cukor Bevonathoz: 3 db tojás 25 dkg porcukor 25 dkg margarin fél üveg zöldmandula aroma 1 cs franciadrazsé Elkészítés: Mielőtt a piskotát kisütnénk a tepsit egy fehérlapra körülrajzoluk, utánna kivágjuk és félbehajtjuk, ebből egy fenyőfa alakot kivágunk és félre tesszük. A kihült piskotát lapossan kettévágjuk és megtöltjök a pudinggal elkevert margarinnal. Most rá helyezzük a a kivágott fenyőfamintát és éles késsel körülvágjuk. / A maradékot vagy felhasználjuk puncstortához vagy megesszük/ Rá helyezzük egy szép tálra vagy tálcára. és a következő krémes bevonattal áthuzzuk a tojásokat és a porcukrot összekeverjük lassú tűznél sürüre főzzük ha kihült a margarint is hozzáadjuk, meg az aromát is simára dolgozzuk, nagyon ovatossan minden csucshoz elosztjuk a franciadrazsét ivbe egyik csúcstól a másikig A csucsokhoz vagy csillagszórót, vagy gyertyákat rakunk és égve sőtétszobába szenteste bevisszük az asztalra!!!! Tanácsok: Kicsit bonyolult de megéri oly csodálatos. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |