| Sárgabarackos habos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 10 dkg porcukorral csipet só 1 csomag sütőpor fél citrom leve 20 dkg vaj 2 tojás sárgáját 1 ek tejföl Tetejére: 2 tojás fehérje 10 dkg cukor 10 dkg darált mogyoró v. dió, v. mandula sárgabarack v. szilva Elkészítés: A lisztet, elkeverjük porcukorral, csipetnyi sóval, majd beleszórjuk a sütőport. A sütőporra rácsöpögtetjük egy fél citrom levét, és hozzá adjuk a vajat. Gyors mozdulatokkal kicsit eldolgozzuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Hamar összeáll, nem kell nagyon kidolgozni. (Ha nagyon száraz lenne, adjunk hozzá még bátran tejfölt.) Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára. A tésztát tepsibe egyengetjük, kis peremet is képezve neki, néhány helyen megszurkáljuk, és 180 fokos sütőbe tesszük. Ezalatt a tojás fehérjéket kemény habbá verjük cukorral, majd hozzá forgatjuk a darált mogyorót. Tíz perc után kivesszük a tésztát, sűrűn kirakosgatjuk fél barackokkal, és visszatesszük a sütőbe. Így sütjük addig, amíg a barackok kicsit megroggyannak és a tészta sápadt színt ölt. Ekkor rákenjük a mogyorós habot, és újabb 10-15 perc alatt világos drappra sütjük. Tanácsok: Csak kihűlve vágjuk fel. A tetején lévő habhoz hozzá lehet adni maradék tojásfehérjét is, de akkor egy kicsit meg kell emelni a mogyoró mennyiségét is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |