| Ribizlis süti Zsuzsitól receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 210 gramm liszt 170 gramm vaj 1-2 evőkanál fehérbor 2 tojás sárgája csipet só 1 teáskanál porcukor ribizlis hab: 6 tojás fehérje 350 gramm cukor 500 gramm ribizli (vagy más bogyós gyümölcs,erdei mix pl) Elkészítés: a tésztához való anyagokat összegyúrom, jól összedolgozom, majd kibélelem vele egy tepsi alját. előmelegített sütőben félig megsütöm. (legyen valamennyi széle a tepsinek, kb 5 cm, mert a hab a végén eléggé feljön majd. de a tésztát nem kell felhozni az oldalára, csak lap lesz belőle.) közben a 6 tojás fehérjéből és a cukorból kemény habot verek, amikor megsült félig a tészta, a kemény tojáshabba belekeverem, jól eloszlatva, - nem baj ha rózsaszín lesz tőle - , a ribizlit. ezt a ribizlis habot rálapátolom a félig megsült tésztára, eloszlatom, és kb 15 percre visszateszem a sütőbe. közepes fokozaton. akkor jó, amikor a hab feljön, megpirul a széle és kemény lesz. amikor kihűlt (ha meg tudja várni az ember...vizes késsel, vagy műanyag lapáttal felszeletelem. Tanácsok: a keresztanyám, Zsuzsi készíti nekünk mindig...eddig, mert most elkértem tőle a receptet :) jótanács: gondolom, h a savanyú ízű gyümölcs(ök) ellensúlyozása miatt van ennyi cukor írva, de szerintem elég kevesebb is!!! fehérbor: kihagyható, de én nem hagytam ki, igaz, nem is méricskéltem, löttyintettem :) a sütőfokozatot nem tudom megadni, mert egy régi sütőm van, örülök, h működik :) vagy van láng, vagy nincsen, így nekem fél órát tartott a sütés, mert eleinte túl gyenge volt a fokozat. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm A receptet beküldte: birgi74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |