| Zserbópite csokidarabokkal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 5 dkg cukor 12 dkg fagyos vaj 1-2 evőkanál jeges víz A töltelékhez: 15 dkg darált dió 6 dkg barna nádcukor 3 kisebb tojás 20 dkg sűrű baracklekvár 5 dkg tejcsoki apróra darabolva A tetejére: 10 dkg tejcsoki Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral. A fagyos vajat késsel vékonyra beleszeljük, és 2 kanál jeges víz hozzáadásával fakanállal összekeverjük. Amikor látjuk, hogy már össze fog állni, a továbbiakban kézzel gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Az a lényeg hogy gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a tészta, mert akkor nyúlós lesz. Ezután kinyújtjuk egy sütőpapíron, és egy 20x30 centibe csúsztatjuk. Villával alaposan megszurkáljuk, majd a 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 12 percre. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat összekeverjük a cukorral és a dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd erre került a diós massza. Azért kell sűrű lekvár, hogy rá tudjuk kenni a diós krémet. Erre rászórjuk a felaprított csokoládét, és 20 percre visszatesszük a sütőbe. Miután kivettük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a felolvasztott tejcsokival bevonjuk a tetejét. Kockákra vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |