Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő-belemorzsolva a tésztába
2 dl tejföl
pici só
1 egész tojás, a kiflik lekenéséhez


Töltelék
sok baracklekvár
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 citrom héja

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és félretesszük 1-2 órára pihenni. Ha pihent, három részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. A köröket 8 egyenlő cikkre vágjuk. A cikk szélesebb részére teszünk egy kiskanál porcukros diót, és egy kis lekvárt, majd feltekerjük úgy, hogy egy kifliformát kapjunk. A kiflik két végét befelé hajtjuk, a nyílásokat pedig óvatosan összenyomjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és egy csipetnyi porcukros diót teszünk rájuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kiflikoch > » Kiflikoch » Lekváros-kakaós kifli » Zserbó (Ági féle)
» Vaníliás kiflik » Káposztás kifli » Zserbó F.N.A. » Magyar zsíros kifli
» Gerbaud (zserbo) » Rántott töltött kifli » Habkönnyű sóskifli 1 » Fokhagymás tejfölös kifli
» Sonkás-túrós kifli » Sonkás-krémsajtos kiflik » Kókuszos kifli Ági módra » Picike kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.