| Zserbó kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 50 dkg liszt 25 dkg margarin 2 tojássárgája 5 dkg porcukor 2 dkg élesztő-belemorzsolva a tésztába 2 dl tejföl pici só 1 egész tojás, a kiflik lekenéséhez Töltelék sok baracklekvár 25 dkg darált dió 20 dkg porcukor 1 citrom héja Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és félretesszük 1-2 órára pihenni. Ha pihent, három részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. A köröket 8 egyenlő cikkre vágjuk. A cikk szélesebb részére teszünk egy kiskanál porcukros diót, és egy kis lekvárt, majd feltekerjük úgy, hogy egy kifliformát kapjunk. A kiflik két végét befelé hajtjuk, a nyílásokat pedig óvatosan összenyomjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és egy csipetnyi porcukros diót teszünk rájuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |