| Zserbó-Canderelel keszitve receptHozzávalók: Hozzávalók kb. 36 szelethez: A tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 cs. instant (szárított) élesztő, 5 ek. CANDEREL édesítőpor, 1 dl zsírszegény tej, 1 tojás, 1 csipet sütőpor A töltelékhez: 15 dkg darált dió, 10 ek. CANDEREL édesítőpor, 20 dkg diabetikus lekvár A bevonathoz: 4 ek. CANDEREL kakaópor, 5 dkg margarin Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a CANDEREL édesítőport, a tejet, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipetnyi sót, jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35x25 cm nagyságúra kinyújtjuk, akkorára mint a sütőtepsi mérete, de a tészta ne érjen egészen a széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik. A tepsit kivajazzuk, az alsó lapot beleterítjük, megkenjük lekvárral. A diót elkeverjük a CANDEREL édesítőporral, felével meghintjük a tésztát. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és szórjuk. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világos piros lesz (kb. 20 perc). A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a margarint, és addig keverjük, amíg a margarin elolvad. (Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverhetünk 1 ek. tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik.) A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk. Tanácsok: Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 5 óra múlva 1 szelet: 548 kJ/131 kcal 1 szelet szénhidráttartalma 10,9g A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |