| Zsemlemorzsás betyárgombóc receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg darált hús (ízlés szerinti húsból) 1 tojás zsemlemorzsa, só és bors a gombócokhoz 25 dkg gomba, nagyobb darabokra vágva 1 tejföl 1 kis fej hagyma só, bors, pirospaprika 1 ek. liszt Elkészítés: A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát dolgozzuk össze, sózzuk és borsozzuk. A masszából készítsünk apróbb gombócokat. Kevés olajon a hagymát pirítsuk üvegesre, pirospaprikázzuk meg és öntsük fel vízzel. Ebbe a pörköltes alapba tegyük bele az előkészített gombócokat és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Ha letelt a 15 perc, tegyük bele a gombát és főzzük készre az ételt. A végén a tejföllel elkevert liszttel habarjuk be a gombócokat. Tanácsok: Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálaljuk A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |