Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlemorzsás betyárgombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált hús (ízlés szerinti húsból)
1 tojás
zsemlemorzsa, só és bors a gombócokhoz
25 dkg gomba, nagyobb darabokra vágva
1 tejföl
1 kis fej hagyma
só, bors, pirospaprika
1 ek. liszt

Elkészítés:
A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát dolgozzuk össze, sózzuk és borsozzuk. A masszából készítsünk apróbb gombócokat.
Kevés olajon a hagymát pirítsuk üvegesre, pirospaprikázzuk meg és öntsük fel vízzel. Ebbe a pörköltes alapba tegyük bele az előkészített gombócokat és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk.
Ha letelt a 15 perc, tegyük bele a gombát és főzzük készre az ételt.
A végén a tejföllel elkevert liszttel habarjuk be a gombócokat.

Tanácsok:
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálaljuk


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi betyárgombóc » Sonkával töltött csirke » Zöldmetélt piros raguval » Öhöm
» Vörösboros zselé » Zöldbabos rakott krumpli » Turos puliszka » Fasírt krumpliágyon
» Gombás rakott kifli » Mogyorós libamáj » Cukkinis finomság » Zöldséges pulykacomb
» Agglegénytál » Vadas marhatokány » Mediterrán rakottas » Quiche


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.