| Zöldteás málnaleves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók: 4 dl forró víz 2 filter natúr zöldtea 1 szál friss menta 30 dkg friss (vagy fagyasztott) málna 3 evőkanál porcukor 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj 1 lime reszelt héja 1 kicsi kókuszdió vagy 1 nagy maréknyi kókuszpehely szárított almaszirom Elkészítés: A forró vízzel leforrázzuk a zöldteát, hozzáadjuk a friss mentát, majd 3 percet állni hagyjuk, ezután kivesszük a filtereket és a fűszert a teából, kihűtjük. Ekkor beleszórjuk a leszárazott, megmosott, lecsepegtetett málnát, a porcukrot, az őrölt fahéjat, a reszelt lime héjat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük. Közben a kókuszpehelyhez a kókuszdiót kalapáccsal megtörjük, kiskéssel óvatosan kiszedjük a belső húsát, és zöldséghámozóval hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 160 fokos sütőben kb. 6-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A készen vett kókuszpelyhet csak sütőben pirítani kell. Tálaláskor tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük zöldteás málnalevest, és pirított kókuszpelyhet, almaszirmot kínálunk hozzá. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |