| Málnaleves receptLevesek Hozzávalók: 80 dkg málna 30 dkg porcukor 3 dl vörösbor fél citrom leve 1 mokkáskanál őrölt fahéj Elkészítés: A málnát megtisztítjuk, megmossuk. Negyedrészét kb. 5 dkg porcukorral meghintjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítés: A maradék porcukrot kb. fél l vízzel felforraljuk, ráöntjük a maradék málnára, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, alaposan összekeverjük, üvegtálba öntjük, majd belekeverjük a citrom levét és a fahéjat. A levesben elosztjuk a málnaszemeket, és 2–3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Tejszínhabbal díszítjük. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |