| Nyári zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg spenót 2 kis cukkini 20 dkg kifejtett zöldborsó 20 dkg sárgarépa 1 fej hagyma vegyes zöldfűszer 3 dkg vaj 1 ek liszt 2 zöldségleves kocka 2 ek főzőtejszín só bors Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, a spenótot durvára összevágjuk. A cukkinit (szélét levágva) vékony csíkokra szeljük, a répát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket is megmossuk, megszikkasztjuk, apróra vágjuk. A hagymát vajon közepes lángon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és zöldfűszert, és kis lángon, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet és még pirítjuk kicsit állandóan kevergetve.Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat és felforraljuk. Lefedve, kis lángon kb. 5 percig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul. Hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. Tanácsok: Friss zöldségekből nagyon könnyű és finom. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 190 kcal Szénhidráttartalom: 18 gramm Zsírtartalom: 7 gramm A receptet beküldte: csgal Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |