| Zöldséges rizseshús ( amc recept) receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg sertéslapocka 15 dkg rizs 25 dkg vegyes leveszöldség 2 zöldpaprika 1 nagy fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 evõkanál piros fûszerpaprika 1 gerezd fokhagyma, só bors Elkészítés: A húst megmossuk, papírtörülközõvel szárazra töröljük, majd kis kockákra vágjuk. A zöldséget és a hagymát megtisztítjuk. Az elõbbit vékony hasábokra, az utóbbit apróra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük. Közepes hõfokra elõmelegítjük a 24 cm átmérõjû AMC-lábost. Beletesszük a húskockákat, és kevergetve megpirítjuk. Hozzátesszük a hagymát, a zöldséget meg a zöldpaprikát, majd egy-két percig tovább pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, a rizst, és sózzuk, borsozzuk. Csak ezután keverjük meg, majd 3 dl vizet öntünk rá. Beletesszük a paradicsomot, és az edényt befedjük. A hõforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és az ételt kb. 35 percig pároljuk. Közben egyszer se vegyük le a fedõt! Ezután a kikapcsolt tûzhelyen még további 10 percig hagyjuk befedve az ételt. Tálalás elõtt óvatosan, villával átforgatjuk. Köret- és italajánlat: Bármilyen saláta és félszáraz fehérbor illik mellé, természetesen sört vagy ásványvizet is kínálhatunk hozzá. kcal/kJ 530/2230 fehérje/zsír 45 g/30 g szénhidrát 36 g A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |