| Zöldséges sajtburger receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa és karfiol 1 paradicsom 2 evőkanál majonéz 15 dkg reszelt ementáli sajt 4 szezámmagos hamburgerzsemle őrölt bors só Elkészítés: A sárgarépákat megtisztítjuk, lereszeljük. A karfiolt nagyon kicsi rózsákra szedjük, forrásban lévő, enyhén sós vízben 1 percig blansírozzuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. Összekeverjük a reszelt répát, a karfiolt és a kis kockákra vágott paradicsomokat a majonézzel meg a reszelt sajttal, közben megsózzuk, megborsozzuk. A zsemléket félbevágjuk, elosztjuk bennük a tölteléket, aztán alufóliába csomagoljuk a szendvicseket, és forró sütőben 5 percig sütjük. Amikor már kesztyűvel meg lehet fogni, kicsomagoljuk, és azonnal tálaljuk. Tanácsok: Bármi Ugyanezt a zöldséges tölteléket palacsintában vagy omlettben is alkalmazhatjuk. lyen zöldsaláta kitűnő köret ehhez az ételhez. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 400 kcal A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |