| Zöldséges húspüré receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 1 nagy zellergumó, 25 dkg burgonya, 1 vastag szál sárgarépa, 2 dl tej, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1-1csokor friss zellerzöld és petrezselyem, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só és törött fehér bors. Elkészítés: A gondosan megtisztított zellert, sárgarépát és burgonyát vastag karikákra vágom, és enyhén sós vízben puhára főzöm. (Csak annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi.) Hagyom kihűlni. A lében megfőzöm a darabokra vágott csirkemellet is, majd leszűröm, és ugyancsak kihűtöm. A leszűrt zöldséget, a zöldfűszereket és a főtt húst a tejjel valamint annyi főzőlével turmixolom össze, hogy jó sűrű püré legyen belőle. Ezután a vajat és a fűszereket elkeverem benne, citromlével ízesítve összeforrósítom, és azonnal tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |