Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges húspüré recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé,
1 nagy zellergumó,
25 dkg burgonya,
1 vastag szál sárgarépa,
2 dl tej,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1-1csokor friss zellerzöld és petrezselyem,
1 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:
A gondosan megtisztított zellert, sárgarépát és burgonyát vastag karikákra vágom, és enyhén sós vízben puhára főzöm. (Csak annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi.) Hagyom kihűlni.
A lében megfőzöm a darabokra vágott csirkemellet is, majd leszűröm, és ugyancsak kihűtöm.
A leszűrt zöldséget, a zöldfűszereket és a főtt húst a tejjel valamint annyi főzőlével turmixolom össze, hogy jó sűrű püré legyen belőle.
Ezután a vajat és a fűszereket elkeverem benne, citromlével ízesítve összeforrósítom, és azonnal tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges tócsni » Zöldséges csirkemell » Zöldséges batyu » Zöldséges burgonya leves
» Babos-zöldséges pulykacomb » Zöldséges hajdina » Szezámos-zöldséges hal » Zöldséges-pulykahúsos pita
» Sült tarja zöldséges ágyon » Csirkés-zöldséges rizotto » Thai zöldséges-csirkemell » Agyagtálas zöldséges hús
» Zöldséges bulgur virslivel » Zöldséges spagetti 2 » Zöldséges Chop-Suey » Zöldséges pulyka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.