| Zöldséges rizses csirke receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb (vagy mell) 20 dkg rizs 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 kis db zeller (gumó) 15 dkg gomba 10 dkg zöldborsó 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 ek olívaolaj só ízlés szerint fekete bors ízlés szerint A tálaláshoz 1 csokor petrezselyem (nagy) Elkészítés: A húst megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is. Beletesszük a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd vízzel (vagy esetleg alaplével) felöntve pároljuk. Közben hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a gombával és a borsóval együtt, majd mikor már félig puhára párolódtak, a fedőt léveve elpároljuk róla a folyadékot. Ekkor adjuk hozzá a hideg vízben előzőleg megmosott rizst, és lepirítjuk. Sózzuk, és borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Felforralás után fedővel lefedve készre pároljuk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |