Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges rizses csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb (vagy mell)
20 dkg rizs
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kis db zeller (gumó)
15 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
A tálaláshoz
1 csokor petrezselyem (nagy)

Elkészítés:
A húst megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is.
Beletesszük a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd vízzel (vagy esetleg alaplével) felöntve pároljuk.
Közben hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a gombával és a borsóval együtt, majd mikor már félig puhára párolódtak, a fedőt léveve elpároljuk róla a folyadékot. Ekkor adjuk hozzá a hideg vízben előzőleg megmosott rizst, és lepirítjuk. Sózzuk, és borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Felforralás után fedővel lefedve készre pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mozarellás csirkemell » Tepsiben sütött csirkecomb » Zöldséges halfilé » Csirkés zöldségtál
» Csirkecombok hagymaágyon » Citromszószos csirkemell » Lecsós csirkemell » Kijevi csirkemell
» Bolgár rizseshús » Csirke » Almás-szilvás csirke » Zöldséges hajdina
» Csirkemájas » Sajtos-brokkolis csirke » Tepsis csirkés csusza » Almás csirkemájas serpenyő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.