| Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemell-filé 3 ek olívaolaj 10 dkg hagyma 6 áttört fokhagyma- gerezd 30 dkg paradicsom héj és mag nélkül 10 dkg gomba 20 dkg zöldbab 5 dkg zellerszár bors só 1 ek aprított petrezselyemzöld 1 ek aprított, friss bazsalikom A spenótos puliszkához: 10 dkg kukoricadara 0, 5 l víz 20 dkg spenót vagy mángold 20 dkg ementáli sajt só olívaolaj a sütéshez Elkészítés: Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük. Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy a mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük. Belekeverjük a sajtot, majd folpack-kal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük. A megmosott csirkemell-filét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk, és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst, és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot. Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |