| Mézes-diós csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemell 5 deka vaj 1 teáskanálnyi balzsamecet 1-2 evőkanálnyi méz 1,5 deci tejszín 10 deka dió olívaolaj só frissen őrölt bors Elkészítés: A csirkemellfilét kettévágom és egy kicsit kikloffolom. Mindkét oldalát megsózom, megborsozom. Aztán egy serpenyőbe olívaolajat öntök és jól felforrósítom. Mikor már kellően meleg, beleteszem a hússzeleteket és fél-fél percig mindkét oldalán megpirítom. Ha már szép aranybarna a hús mindkét oldala, takarékra fordítom alattuk a lángot és kb. 5 deka vajat pottyantok hozzájuk. Végül oldalanként 3-4 perc alatt készre sütöm a csirkeszeleteket. A megsült hússzeleteket félre teszem egy tányérra. A serpenyőbe öntök 1 teáskanálnyi balzsamecetet, amivel feloldom a húspörcöket, aztán hozzáöntök 1-2 evőkanálnyi mézet. Szép lassan megkaramellizálom, aztán hozzáöntök 1,5 deci tejszínt is és szépen összeforralom az egészet. Tekerek bele egy kis borsot is. Majd fogom és az előre illatosra pirított diót mozsárban durvára töröm, majd ezt is a vajas-mézes mártásba szórom. Kb. 3 perc alatt jól összeforr a mártásom is és nincs más hátra, minthogy tálaláskor a csirkeszeletekre csorgassam ezt az isteni öntetet. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: tlia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |