| Zöldkagylós-zöldséges rákragu receptEgytálételek Hozzávalók: 4 főre 12 db zöldkagyló 24 db 10/20-as friss királyrák farok 10 dkg shiitake gomba 2 kaliforniai paprika (piros és sárga) 4 szál angol zeller 1 kis fej brokkoli 15 dkg mungóbab csíra 1 kisebb darab gyömbér 4 gerezd fokhagyma 3 közepes fej mogyoróhagyma 1 szál póréhagyma 2 dl szójaszósz fél dl osztrigaszósz chiliolaj dióolaj szezámolaj só bors MSG (nátrium-glutamát) Elkészítés: 1. A WOK-ot felforrósítjuk, és belelocsolunk 3 ek dióolajat. 2. A megtisztított zöldkagylót héjával lefelé beletesszük, és 5 percig sütjük, majd félretesszük. 3. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk 3 ek olívaolajat. 4. Beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a megtisztított rákokat, majd addig sütjük őket, míg teljesen rózsaszínűek lesznek (kb. 5-6 perc), majd ezeket is félretesszük. 5. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk a 3 ek dió-, és szezámolajat és 1 mk chiliolajat. 6. A paprikákat és a zellert, pórét és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk. 7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát. 8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot. 9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk. 10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat. 11. Sóval, frissen őrölt borssal és 1 kk MSG-vel ízesítjük (a szójaszósz sós, csak óvatosan!!!) 12. 2 percig forraljuk, majd 3 percig letakarva állni hagyjuk. 13. Hosszúszemű jázmin rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |