| Zöldfűszeres túróval töltött gombafejek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 12db szép, nagy csiperke gomba 1/4 kg túró 1dl tejföl 10dkg füstölt karaván sajt Elkészítés: A gombákat megmosom, megpucolom, a tönkjüket kitöröm (elteszem a fagyasztóba, jó lesz levesbe vagy rántottába) és olajjal kikent tűzálló tálba állítom úgy, hogy a kalapok felfelé nézzenek.(Meg lehet sózni, aki szereti, én nem szoktam). 200C -os sütőbe teszem annyi időre, amíg a tölteléket összekeverem (8-10 perc). A töltelékhez a reszelt füstölt sajt felét összekeverem a túróval, tejföllel, sóval, ízlés szerint zöldfűszerrel (petrezselyem VAGY kapor VAGY tárkony stb.). Az elősütött gombafejekből kiöntöm a levet, s ráhalmozom a tölteléket, majd rászórom a sajt másik felét is. Kb. 15 percre visszateszem a sütőbe. Ha ráolvadt a sajt, már kész! Vigyázat, ha túl sokig sütjük, "szétfolyik"!!! Tanácsok: Juhtúróval is készülhet, az én ízlésemnek így túl tömény, de felesben tehéntúróval már elmegy. Rizzsel és/vagy bármilyen salátával fogyasztható. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: türkizszemű Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |