Tutireceptek.hu fejléc

Zöldfûszeres burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg hámozott, egész burgonya, 1 csokor tárkony, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 evõkanál vegeta, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 teáskanál finomliszt, 1 dl tejföl.

Elkészítés:
A megtisztított nyers burgonyát az almareszelõ durva fokán lereszelem. A felforrósított olajon megpirítom a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, ezután ráteszem a reszelt burgonyát, majd hozzáadom az ugyancsak megtisztított és lereszelt sárgarépát. Néhány percig az egészet együtt pirítom. Ezután felöntöm nyolc deci vízzel, belekeverem a vegetát és a törött fehér borsot. Fedõ alatt puhára fõzöm. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel és fél deci vízzel, majd besûrítem vele a levest, amelyet legalább öt percig forralok. Közben néhányszor megkeverem, végül beleteszem a megmosott és nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a tárkonyzöldet. Éppen csak egyet forralok még rajta, máris eloltom alatta a lángot, de lefedve tartom tálalásig.

Elkészítési idő: 55 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyaleves parasztosan » Kapros burgonyaleves » Gombás burgonyaleves » Böjti burgonyaleves
» Sárgarépás burgonyaleves » Burgonyaleves bográcsban » Sajtos burgonyaleves » Káposztás burgonyaleves
» Currys burgonyaleves » Újburgonyaleves virslivel » Tárkonyos burgonyaleves » Burgonyaleves(zelleres)
» Húsvéti burgonyaleves » Nápolyi burgonyaleves » Magyaros burgonyaleves » Ír Burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.