| Zöldfûszeres burgonyaleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg hámozott, egész burgonya, 1 csokor tárkony, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 evõkanál vegeta, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 teáskanál finomliszt, 1 dl tejföl. Elkészítés: A megtisztított nyers burgonyát az almareszelõ durva fokán lereszelem. A felforrósított olajon megpirítom a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, ezután ráteszem a reszelt burgonyát, majd hozzáadom az ugyancsak megtisztított és lereszelt sárgarépát. Néhány percig az egészet együtt pirítom. Ezután felöntöm nyolc deci vízzel, belekeverem a vegetát és a törött fehér borsot. Fedõ alatt puhára fõzöm. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel és fél deci vízzel, majd besûrítem vele a levest, amelyet legalább öt percig forralok. Közben néhányszor megkeverem, végül beleteszem a megmosott és nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a tárkonyzöldet. Éppen csak egyet forralok még rajta, máris eloltom alatta a lángot, de lefedve tartom tálalásig. Elkészítési idő: 55 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |