| Zöldborsókrémleves pirított rókagombával receptLevesek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 4 erőleveskocka 30 dkg rókagomba 1 csokor menta 2 evőkanál vaj 25 dkg zöldborsó (fagyasztott) 1 dl tejszín 1 evőkanál olaj 1 evőkanál citromlé Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Az erőleves kockából 8 dl vízzel elkészítjük az erőlevest. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A menta ágakat megmossuk, leveleit leszedjük. Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldborsót, majd felöntjük az erőlevessel. A forrástól számítva 25 percig forraljuk. Néhány mentalevelet félreteszünk, a maradékkal ízesítjük a levest, botmixerrel pürésítjük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a tejszínt, és ismét felforraljuk, ha szükséges sóval, törött fehérborssal ízesítjük. A gombát zsiradék nélkül egy serpenyőben addig forrósítjuk, amíg a leve teljesen ellepi, majd ezt a levet a leveshez szűrjük, a gombára ráöntjük az olajat, sóval, citromlével és törött fehérborssal ízesítjük, erős tűzön megpirítjuk. A forró levest előmelegített tányérokba merjük, elosztjuk benne a pirított gombát, és néhány darab tisztára mosott mentalevéllel díszítjük. Kalóriatartalom: 470 kcal A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |