| Zöldbabos sertéshús receptEgytálételek Hozzávalók: 1/2 kg sertéskaraj vagy comb 1 nagy doboz tejföl (375 g) fokhagyma 25 dkg zöldbab 15 dkg sajt 4 szál újhagyma só bors oregánó bazsalikom fűszerpaprika 15 dkg burgonya Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk. A húst kevés vajon elősütjük, majd egy sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük. Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |