| Zöldbableves gombóccal (vegan) receptLevesek Hozzávalók: A leveshez: 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, bors 1 tk. pirospaprika 1 kk. őrölt kömény 2 db babérlevél 3 dl növényi tejföl 2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt olaj ecet 500 g zöldbab 3 db sárgarépa 1 nagy csokor petrezselyem A gombóchoz: 500 g krumpli 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt 1 ek. kukoricakeményítő só Elkészítés: Először a gombócokat készítjük el. Héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóval még melegen áttörjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, aztán elkeverjük a liszttel, keményítővel, és megsózzuk. Kicsi gombócokat formázunk belőle. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt, és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot, a felkarikázott répát, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a bab és a répa szinte teljesen meg nem puhul. Ha már majdnem puha minden, beledobjuk az előre meggyúrt gombócokat. Miután minden gombóc feljött a leves tetejére, behabarjuk. Beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet. Még öt percig alacsony lángon főzzük, és a végén ízlés szerint ecettel ízesítjük. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |