Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbableves gombóccal (vegan) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A leveshez:
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk. pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
2 db babérlevél
3 dl növényi tejföl
2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
olaj
ecet
500 g zöldbab
3 db sárgarépa
1 nagy csokor petrezselyem

A gombóchoz:
500 g krumpli
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek. kukoricakeményítő


Elkészítés:
Először a gombócokat készítjük el. Héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóval még melegen áttörjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, aztán elkeverjük a liszttel, keményítővel, és megsózzuk. Kicsi gombócokat formázunk belőle.
Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt, és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot, a felkarikázott répát, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, amíg a bab és a répa szinte teljesen meg nem puhul.
Ha már majdnem puha minden, beledobjuk az előre meggyúrt gombócokat. Miután minden gombóc feljött a leves tetejére, behabarjuk.
Beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet. Még öt percig alacsony lángon főzzük, és a végén ízlés szerint ecettel ízesítjük.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vöröslencse fasírt (vegan) » Tárkonyos zöldbableves » Egyszerű zöldbableves » Palacsinta (vegan)
» Házi müzliszelet (vegan) » Quesadilla (vegan) » Fánk (vegan) » Forró csoki (vegan)
» Brokkolikrémleves (vegan) » Húsleves húsgombóccal » Spenótos tészta (vegan) » Zöldbableves betyárosan
» Raffaello golyó (vegan) » Vegán epertorta » Szeder smoothie (vegan) » Hagymaleves húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.