| Tárkonyos zöldbableves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg füstölt kenyérszalonna vagy bacon 1-2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál fűszerpaprika 20 dkg zöldbab 1 darab babérlevél 1 teáskanál morzsolt tárkony 1 csomag húsleves eperlevéllel 1 evőkanál tejföl 1 paradicsom Elkészítés: A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, a tűzre visszatéve pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, és kevés vízet.Félpuhulásig pároljuk, majd rászorjuk a morzsolt tárkonyt, felöntjük 1 liter forró vízzel és hozzáadjuk az egy csomag húslevest eperlevéllel.Majd így eggyütt a húsleves tasakon lévő utasítás szerint készre főzzük a levest. Tanácsok: Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt és a hámozott, kis kockákra vágott paradicsomot. A receptet beküldte: melmenn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |