Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg.zöldbab
kevés vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
2 gerezd fokhagyma
1 kisdoboz tejföl
kevés cukor
kevés citromlé
liszt a habaráshoz
só.ételízesítő esetleg őröltbors

Elkészítés:
Kevés olajon megpárolom a mirelit vagy friss aprított zöldbabot.
Teszek alá egy szirom vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát,apróra vágott petrezselyem zöldjét.
Sóval,ételízesítővel ,kevés fűszerpaprikával meghintem,és annyi vízzel öntöm föl,hogy alig-alig lepje csak el.
Ha puhára főtt a bab,teszek a léhez 2 szem mokkacukrot,kevés citrom levét és az egészet behabarom
egy doboz tejföllel,amibe annyi lisztet keverek,hogy kellő sűrűségű legyen a főzelék (kb. 1-1,5 kanál).
A habarással kiforralom a főzeléket.

Tetszés szerinti feltéttel,vagy feltét nélkül fogyasztható.Mi leginkább tojásrántottával tálaljuk.

Nagyon jó étvágyat kíván Preszter Gabi.


A receptet beküldte: Preszter Gabi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfeles zöldbabfőzelék » Kapros zöldbabfőzelék » Zöldbabfőzelék palócosan » Extra lencsefőzelék
» Hagyományos babfőzelék » Klasszikus lencsefőzelék » Brokkolifőzelék 1 » Tökfőzelék kaprosan
» Csalánfőzelék » Tökfőzelék tejjel » Kelkáposzta főzelék » Burgonyapürében sült tojás
» Spanyol burgonyafőzelék » Lencsefőzelék1. » Spenótos burgonyafőzelék » Joghurtos zellerfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.