Tutireceptek.hu fejléc

Extra lencsefőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg lencse
1 üveg céklasaláta
1 evőkanál torma
3 evőkanál olaj
2 púpos evőkanál finomliszt
1,5 dl tejföl
1 evőkanál vegeta
1 kisebb fej vöröshagyma
csipetnyi cukor

Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd néhány órára annyi vízbe tesszük, amennyi jól ellepi.
A hagymát finomra vágjuk és forró olajon sárgára fonnyasztjuk. Rátesszük a leszűrt lencsét és annyi friss vizet öntünk rá, amennyi éppen hogy ellepi. Kis lángon puhára főzzük.
A céklát leszűrjük és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a már puha lencséhez, beleszórjuk a vegetát is.
A lisztet 1,5 dl céklalével és a tejföllel simára keverjük, majd behabarjuk vele a főzeléket. Jól kiforraljuk, közben kevergetjük, végül belekeverjük a tormát is. Ha szükséges, kevés cukorral ízesítjük, amivel már nem forraljuk. A tűzről lehúzva befedve állni hagyjuk 10 percig, csak utána tálaljuk.

Tanácsok:
Olcsó, finom, pikáns, egyszerűen elkészíthető étel.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra borsóleves » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Extra gyors sajtos rúd » Lencsefőzelék 2
» Extra puding » Extra kókuszos muffin » Extra pulykamell » Extra gyors málnafagylalt
» Rántott hús extra » Madártej extrakönnyedén » Extra rántott sajt » Zöldborsófőzelék extra
» Zöldségeshús extrákkal » Lencsefőzelék1. » Extra vaj » Lencsefőzelék Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.