| Extra lencsefőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 50 dkg lencse 1 üveg céklasaláta 1 evőkanál torma 3 evőkanál olaj 2 púpos evőkanál finomliszt 1,5 dl tejföl 1 evőkanál vegeta 1 kisebb fej vöröshagyma csipetnyi cukor Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd néhány órára annyi vízbe tesszük, amennyi jól ellepi. A hagymát finomra vágjuk és forró olajon sárgára fonnyasztjuk. Rátesszük a leszűrt lencsét és annyi friss vizet öntünk rá, amennyi éppen hogy ellepi. Kis lángon puhára főzzük. A céklát leszűrjük és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a már puha lencséhez, beleszórjuk a vegetát is. A lisztet 1,5 dl céklalével és a tejföllel simára keverjük, majd behabarjuk vele a főzeléket. Jól kiforraljuk, közben kevergetjük, végül belekeverjük a tormát is. Ha szükséges, kevés cukorral ízesítjük, amivel már nem forraljuk. A tűzről lehúzva befedve állni hagyjuk 10 percig, csak utána tálaljuk. Tanácsok: Olcsó, finom, pikáns, egyszerűen elkészíthető étel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |