| Csalánfőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg zsenge, fiatal csalánlevél 10-12 db medvehagyma levél 3-4 evőkanál étolaj 3-4 evőkanál liszt cca. 3/4 liter tej 2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint bors só cukor Elkészítés: A csalánleveleket megmossuk, konyharuhába csavarva egyrészt leszikkasztjuk, másrészt megszüntetjük a csípősségét. Vékonyan felszeleteljük. A medvehagyma levelet is ugyanolyan vékonyan felszeleteljük. Az étolajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Beledobjuk az összevagdosott csalánt és medvehagyma levelet, majd addig pirítjuk, míg az egész össze nem esik. Akkor felöntjük hideg tejjel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele és addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a csalán, ill. már nem érződik a lisztes íz. Tanácsok: Tetszés szerinti feltéttel tálalhatjuk: tükörtojás, bundás kenyér, ízlés és fantázia szerint. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |