| Tejfeles zöldbabfőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 80 dkg zöldbab 2 evőkanál olaj 4 evőkanál liszt 1 dl 12 %-os tejföl 2-3 gerezd fokhagyma fűszerpaprika só fél cs. petrezselyemzöld Elkészítés: A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk (vagy mirelitet használunk) és enyhén sós vízben feltesszük főni. Ízesítjük péppé zúzott fokhagymával. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. a főzeléket a rántással jól összeforraljuk és behabarjuk a tejföllel. Ízesíthetjük kevés ecettel. Ha pörkölttel fogyasztjuk együtt, a rántás helyett használhatunk tejfölös-lisztes habarást és kevés pörköltszafttal színesíthetjük a főzeléket. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |