Tutireceptek.hu fejléc

Zéró szén­hid­rát: fel­hő­ke­nyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
3 tojás

3 evőkanál natúr krémsajt

1/4 teáskanál sütőpor

Kevés sóval mindenképpen ízesítsd, ezen felül pedig ízlésedtől függően játszhatsz a fűszerekkel, például rozmaringgal, fokhagymával vagy akár valamilyen természetes édesítőszerrel, például steviával.

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal.

A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.

Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.

Halmozz 10-12 kanállal, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 15-20 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis kenyérlángos » "kanadás bundás" » Lángoska » Joghurtos császármorzsa
» Zabkenyér » Olajbogyós kiflik » Krumpliskenyér » Malauah (jemeni kenyerlepeny)
» Ír szódakenyér » Gombás-sajtos bukta » Sajtos kelt gombóc » Tekercselt virslis kiflik
» Mandulás-csokis keksz » Köménymagos kifli » Húsos kifli » Bundáskenyér (máshogy)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.