| Lángoska receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg liszt 1 csomag élesztő fél liter tej 1 dl olaj 5 szem közepes burgonya 1 tk só 3 tk cukor Elkészítés: A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk. 1 dl langyos lejben egy kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A maradék cukrot és tejet, olajat a felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, amit beleteszünk a kenyérsütő gépbe, és a 8-as programot elindítjuk. mikor letelt a 1,5 óra és megkelt a tészte a gyúródeszkára kiborítjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd nagy szaggatóval kiszaggatjuk. kicsit széthúzgáljuk és bő forró olajban megsütjük. Tanácsok: ezt meg is lehet tölteni amivel csak akarod kolbásszal, sajtal sonkával, gombával stb... Zsírtartalom: hízlal:) gramm A receptet beküldte: angi986 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |