| Zabkenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 400 g langyos víz 40 g tejföl 15-20 g só 400 g zabliszt (Vagy 300 g zabliszt, 100 g zabpehely) 100 g sikér 20 g gyümölcscukor 1 cs porélesztő (7g) Ha szeretnéd tehetsz bele egy kis lenmagot/napraforgómagot/szárított paradicsomot/olivát ezekből összesen maximum 50 g Elkészítés: Kenyérsütőgépbe a hozzávalók sorrendjébe bepakoljuk, és normál (3 órás), fehérkenyér sütőprogramján megsütjük. Isteni és akár egy hétig is puha. Tanácsok: Mi sosem rakjuk zacskóba, csak azt a felét amiből vágtam letakarom zacsival. így megmarad a ropogóssága és nem is fülled be:) A receptet beküldte: Sabriwna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |