Tutireceptek.hu fejléc

Zabkenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
400 g langyos víz
40 g tejföl
15-20 g só
400 g zabliszt (Vagy 300 g zabliszt, 100 g zabpehely)
100 g sikér
20 g gyümölcscukor
1 cs porélesztő (7g)

Ha szeretnéd tehetsz bele egy kis lenmagot/napraforgómagot/szárított paradicsomot/olivát ezekből összesen maximum 50 g

Elkészítés:
Kenyérsütőgépbe a hozzávalók sorrendjébe bepakoljuk, és normál (3 órás), fehérkenyér sütőprogramján megsütjük. Isteni és akár egy hétig is puha.

Tanácsok:
Mi sosem rakjuk zacskóba, csak azt a felét amiből vágtam letakarom zacsival. így megmarad a ropogóssága és nem is fülled be:)


A receptet beküldte: Sabriwna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagymama túrósbélese » Tejes zsömle » Kalács » Fűszeres zsemle
» Sajtos kelt gombóc » Gombás-sajtos bukta » Ír szódakenyér » Sajtos pogacsa-sajat recept
» Kefires omlós kifli » Rozmaringos ünnepi kenyér » Életkerék kenyér » Teljes kiörlésű rozsos kifli
» Magos kenyér » Mikrós barna kenyér » Házi kenyér-nagyon egyszerű » Lusta lángos a hűtőből


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.