Tutireceptek.hu fejléc

Malauah (jemeni kenyerlepeny) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 liter viz
20 gr eleszto
2 e k so
fel pohar cukor
masfel kg liszt
keneshez 200 gr vaj

Elkészítés:
osszekeverjuk az elesztot a langyos vizzel, hozzaadjuk a sot es cukrot,majd a lisztet es 5 percig dagasztjuk,amig egyenletes lesz.Nedves kezzel cipot formalunk es fel oratallni hagyjuk.A tesztat 5-6 reszre osztjuk es cipokat alakitunk.Erosen lisztezett deszkan egyenkent kinyujtjuk megkenjuk vajjal , hajtogatjuk es nehanyszor megismeteljuk,vegul kb 30 cm atmeroju legyen egyenkent sutjuk serpenyoben.

Tanácsok:
elejen nagyobb langon hagyom,hogy minel elobb felmelegedjen utana kozepes langon fedo alatt sutom,egy ido utan megnezem megemelkedett-e (ajanlatos magas ivu fedot hasznalni),ha igen ala nezek,hogy aranybarna-e ,ekkor megforditom es fedo nelkul sutom tovabb.Erdemes sutes elott vajjal kikenni a serpenyot.Ha megsult egymasra teszem es
koze papirtorolkozot. El lehet tenni a fagyasztoba. Lehet tejfollel, paradicsommal, par.paprikaval,de lehet csokikremmel, mezzel, mindenki
fantaziajara van bizva. Isteni finom.


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jemeni palacsinta » Jemeni birkasült » Kifli mindenhez » Tepsiben sült lángos
» Meggyes-fahéjas muffin » Mediterrán töltött kenyér » 5 lisztes kenyér » Húsvéti foszlós kalács
» Húsos kifli » Bundáskenyér másként » Jól sikerült kenyerem » Csoda finom kalács
» Burgonya pogácsa » Andi töltött kenyere » Hagymás kenyér » Császárzsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.