| Malauah (jemeni kenyerlepeny) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 liter viz 20 gr eleszto 2 e k so fel pohar cukor masfel kg liszt keneshez 200 gr vaj Elkészítés: osszekeverjuk az elesztot a langyos vizzel, hozzaadjuk a sot es cukrot,majd a lisztet es 5 percig dagasztjuk,amig egyenletes lesz.Nedves kezzel cipot formalunk es fel oratallni hagyjuk.A tesztat 5-6 reszre osztjuk es cipokat alakitunk.Erosen lisztezett deszkan egyenkent kinyujtjuk megkenjuk vajjal , hajtogatjuk es nehanyszor megismeteljuk,vegul kb 30 cm atmeroju legyen egyenkent sutjuk serpenyoben. Tanácsok: elejen nagyobb langon hagyom,hogy minel elobb felmelegedjen utana kozepes langon fedo alatt sutom,egy ido utan megnezem megemelkedett-e (ajanlatos magas ivu fedot hasznalni),ha igen ala nezek,hogy aranybarna-e ,ekkor megforditom es fedo nelkul sutom tovabb.Erdemes sutes elott vajjal kikenni a serpenyot.Ha megsult egymasra teszem es koze papirtorolkozot. El lehet tenni a fagyasztoba. Lehet tejfollel, paradicsommal, par.paprikaval,de lehet csokikremmel, mezzel, mindenki fantaziajara van bizva. Isteni finom. A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |