| Sajtos kelt gombóc receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 2,5 dl meleg víz 1 csomag szárított élesztő 1 ek cukor 2 tk. só 2 ek. olaj 45 dkg liszt 20-30 dkg sajt (én cheddar sajtot használtam) Elkészítés: Az összes hozzávalót robotgéppel bedagasztjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak mindent bele és dagasztani, dagasztani, dagasztani min 6 percig. Majd 1 órán át kelesztjük. Addig a sajtot kockára vágjuk. kb. 16-17 db-ra. (Ez az adag egy 24 cm-es formához elég.) Ha a tészta megkelt diónyi darabokat tépünk le belőle, a tenyerünkkel szétlapítjuk és egy kocka sajtot teszünk a közepére. Jól összenyomkodjuk, és gombócot formázunk. A kivajazott sütőformába szorosan egymás mellé helyezzük. Egy kis olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |