Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos kelt gombóc recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2,5 dl meleg víz
1 csomag szárított élesztő
1 ek cukor
2 tk. só
2 ek. olaj
45 dkg liszt
20-30 dkg sajt (én cheddar sajtot használtam)

Elkészítés:
Az összes hozzávalót robotgéppel bedagasztjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak mindent bele és dagasztani, dagasztani, dagasztani min 6 percig. Majd 1 órán át kelesztjük.

Addig a sajtot kockára vágjuk. kb. 16-17 db-ra. (Ez az adag egy 24 cm-es formához elég.) Ha a tészta megkelt diónyi darabokat tépünk le belőle, a tenyerünkkel szétlapítjuk és egy kocka sajtot teszünk a közepére.

Jól összenyomkodjuk, és gombócot formázunk. A kivajazott sütőformába szorosan egymás mellé helyezzük. Egy kis olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rúd (anti-candida) » Sonkás sajtos zöldségrétes » Sajtos rakott tészta » Áfonyás gombócok
» Sajtos sonkás tekercs » Gombás-sajtos sült tészta » Juhsajtos uborkasaláta » Sajtos pogácsa
» Sajtos mandulás csirke » Kecskesajtos felfújt UD2 » Májusi sajtos batyu » Ropogós négysajtos pizza
» Ropogós krumpligombóc » Sajtos-gombás karaj » Túrógombóc - gríz nélkül » Sajtos rúd /egyszerűen/


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.