| Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) receptLevesek Hozzávalók: 1 nagyobb zellergumó 3 db burgonya 1.5-2 dl főzőtejszín 3 ek liszt 8 dkg vaj só bors 1-1,5 l víz Elkészítés: A zellergumót és a burgonyát megpucolom, apró kockára összedarabolom. A vajat a fazékban felolvasztom (én wok-ot használtam hozzá). A zellert és burgonyát a vajon megpárolom, ha nem ereszt levet,akkor felöntöm egy kis vízzel és lefedem.Addig párolom a fedő alatt amíg puha (omlós) nem lesz. A fazékban lévő zöldséget megszórtam a lisztel, a sóval, és a borssal, majd átforgattam. Ezután az 1-1,5 liter vízzel felengettem, 10 percig főztem. Levettem a gázról és botmixerrel átturmixoltam. Beleöntöttem a 1,5-2 dl tejszínt és felforraltam (egyet rottyanjon). Tanácsok: Ha nem elég sűrű, tehetünk még hozzá lisztet. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: gabybaby19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |