| Villámgyors kukoricaleves receptLevesek Hozzávalók: 2 főttkukorica-konzerv 2 leveskocka (húsleves, erőleves, hasonló) 1 közepes fej vöröshagyma 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy mokkáskanál fokhagyma-granulátum) kis szerecsendió 1 liter tej kevés olaj 1 csomag levesgyöngy (aki nem ismerni: zöldborsó nagyságú, ropogós olajban sült fánkocskák, franciás, tejes-tejszínes levesekre szokás önteni) Elkészítés: Figyelj, megy, mint a villám: 1. Vöröshagyma megpucc, apróra összevág, olajon világosra pirít, (10 perc) 2. felenged vízzel, kiforral, közben beletesz fokhagyma, leveskockák, szerecsendió, tej, épp hogy csak összeforral (újabb 10 perc) 3. 2 kukorica konzerv kinyit, beleönte, felkavar, elzár azonnal. Kész! Tanácsok: Vendégeknek és extra-hízókúra esetén tej helyett tejszínnel készítsük, rendkívül ízletes (csak hát hízlal), továbbá szintén vendégeknek, illetve ünnepi alkalmakkor szoktam felturbózni tálaláskor a tányérba kiszedett levesekre (és levesgyöngyökre) szórt, finomra reszelt füstölt sajttal. Isteni! Jó étvágyat hozzá! :-) Ha hazamész délután, nincs otthon jóformán semmi, és 20 percen belül ennél valami fincsit és meleget, ez a legkényelmesebb és leggyorsabb, hisz gyakorlatilag csak egy hagymatisztítás-aprításból áll a munka, a többit a tűzhely végzi el! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: onlány Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |