Tutireceptek.hu fejléc

Zellerkrém leves, ahogy én csinálom recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
egy közepes méretű zeller
egy fej közepes vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
két evőkanál olaj
egy evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
1 kocka húsleves/erőleves
só, bors, vegeta

Elkészítés:
A zellert megpucolom, apró kockákra aprítom.
A vöröshagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajon megfonnyasztom, ekkor dobom hozzá a fokhagymát is. Amikor kicsit lepirult hozzá adom a zellert, kicsit hagyom pirulni, majd felöntöm vízzel, utána só, bors, vegeta ízlés szerint, bele a húsleveskockát és hagyom megpuhulni a zellert. Ha már megpuhult, akkor a főzőtejszínt kikeverem a liszttel és hozzáadom a leveshez, majd hagyom "rotyogni". Amikor kész, összeturmixolom.

Tanácsok:
Pirított zsemlekocskával, vagy levesgyönggyel tálalom.


A receptet beküldte: fildus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi borkrémleves » Marokkói csirkeleves » Finom zöldbab leves » Grizgaluska leves
» Tejszínes eperkrém-leves » Almaleves » Egyszerű spárgakrémleves » Mackó úr gombalevese
» Vasutas leves » Zabpehelyleves » Szeder krémleves » Frankfurti leves (vegan)
» Babéros sonkaleves » Burgonyakrém leves » Tavaszi leves Mo-No módra » Kapros tökkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.