| Zellerkrém leves, ahogy én csinálom receptLevesek Hozzávalók: egy közepes méretű zeller egy fej közepes vöröshagyma egy gerezd fokhagyma két evőkanál olaj egy evőkanál liszt 2 dl főzőtejszín 1 kocka húsleves/erőleves só, bors, vegeta Elkészítés: A zellert megpucolom, apró kockákra aprítom. A vöröshagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajon megfonnyasztom, ekkor dobom hozzá a fokhagymát is. Amikor kicsit lepirult hozzá adom a zellert, kicsit hagyom pirulni, majd felöntöm vízzel, utána só, bors, vegeta ízlés szerint, bele a húsleveskockát és hagyom megpuhulni a zellert. Ha már megpuhult, akkor a főzőtejszínt kikeverem a liszttel és hozzáadom a leveshez, majd hagyom "rotyogni". Amikor kész, összeturmixolom. Tanácsok: Pirított zsemlekocskával, vagy levesgyönggyel tálalom. A receptet beküldte: fildus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |