| Zarzuella de marisco receptEgytálételek Hozzávalók: 700-800g tengeri fehérhúsú hal (lehetőleg 2-3 féle vegyesen, mint pl: tőkehalfélék, vörössügér, ördöghal), 150g scampi (norvég homár), 150g egész nyers garnélarák 150g tisztított tintahal, 100g friss feketekagyló, 100g friss szőnyegkagyló, 1 fej főzőhagyma, 1 db kaliforniai paprika, 150-200g paradicsom, vagy paradicsom hús konzerv, 2 dl száraz fehérbor, 0,5 dl olíva olaj, só, őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem zöld, ízlés szerint édes és csípős chili, paprikaőrlemény. Elkészítés: Egy magasabb peremű serpenyőben az olíva olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a 1-2 cm-es kockára vágott kaliforniai paprikát. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomhúst, a fűszereket és öntsük fel a fehérborral. Tegyük a serpenyőbe először a ujjjnyi vastagságú szeletekre vágott halakat, ezt követően a rákokat, majd a tintahalat, legvégül a kagylókat. A legnagyobb lángon 4-5 percig forraljuk, majd azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |