Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros resztelt borjúmáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor

Elkészítés:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a füstölt szalonnát felkockázom. A krumplit meghámozom, sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörösbort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom.

A krumplit apróra töröm, borsozom.

Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból, díszítem paradicsom- és paprikaszeletekkel, fokhagymával.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros málna sorbet » Vörösboros vadpörkölt » Vörösboros meggyleves » Vörösboros zúzapörkölt
» Vörösboros szilva » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros libamell
» Resztelt májleves » Almás-boros borjúmáj » Vörösboros puncstorta » Vörösboros sonkakocsonya
» Vörösboros csirke » Kókuszos resztelt1 » Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.