| Vörösboros resztelt borjúmáj receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg borjúmáj 2 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma 3 db hegyes csípős paprika 3 db paradicsom 5-6 db krumpli só őrölt feketebors őrölt pirospaprika majoránna olívaolaj füstölt szalonna vörösbor Elkészítés: A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a füstölt szalonnát felkockázom. A krumplit meghámozom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörösbort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom. A krumplit apróra töröm, borsozom. Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból, díszítem paradicsom- és paprikaszeletekkel, fokhagymával. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |