| Karfiol a mikróban receptEgytálételek Hozzávalók: 6o dkg cikkekre szedett és mosott karfiol 2 evőkanál olaj 2o dkg darált hús 4 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál liszt 2 dl tej 2 dl főzőtejszín 1 evőkanál parmezán-sajtreszelék tubusos ételízesítő 1 ek vegeta Elkészítés: Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk. A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, erre vegetát szórunk és ráöntjük a masszát. Kis cseppekbe elszórva nyomunk grill/ flekken/gulyáskrémet ízlés szerint. Ez picit majd megpirul. Lefedve 7 percet 900w-on, majd fedő nélkül, még 20 percet 600-700w-on sütjük. Melegen tálaljuk. Tanácsok: Trappista sajttal is elkészíthető. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |