| Mazsolás-diós káposztasaláta receptEgytálételek Hozzávalók: 75 dkg fejes saláta 8 dkg világos színű mazsola 10 dkg durvára vágott dió 1 citrom 2 alma 1,5 dl tejszín 1-1 kávéskanál mustár és köménymag őrölt bors só Elkészítés: A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.A káposzta külső leveleit le szedjük torzsáját ki vágjuk,és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Be sózzuk 1 órára hütőbe tesszük,majd ki nyomkodjuk,és ki lazitva mély tálba teszük.Az almák közepét ki vágjuk,húsát felkockázuk, majd rögtön meg locsoljuk citrom lével. A tejszint a mustárral,a maradék citromlével,kevés sóval,borssal habosra keverjük.A káposztához keverjük az almát,a le csöpögtetett mazsolát a diót és és a köményt.A szósszal meg locsoljuk,és 20 percre hütöbe teszük,hogy az ízek össze érjenek.Petrezselyemmel diszitve frissen tálaljuk. Tanácsok: A diszitéshez petrezselyem Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 500 kcal A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |