Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-diós káposztasaláta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:


75 dkg fejes saláta
8 dkg világos színű mazsola
10 dkg durvára vágott dió
1 citrom
2 alma
1,5 dl tejszín
1-1 kávéskanál mustár és köménymag
őrölt bors


Elkészítés:
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.A káposzta külső leveleit le szedjük torzsáját ki vágjuk,és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Be sózzuk 1 órára hütőbe tesszük,majd ki nyomkodjuk,és ki lazitva mély tálba teszük.Az almák közepét ki vágjuk,húsát felkockázuk, majd rögtön meg locsoljuk citrom lével. A tejszint a mustárral,a maradék citromlével,kevés sóval,borssal habosra keverjük.A káposztához keverjük az almát,a le csöpögtetett mazsolát a diót és és a köményt.A szósszal meg locsoljuk,és 20 percre hütöbe teszük,hogy az ízek össze érjenek.Petrezselyemmel diszitve frissen tálaljuk.

Tanácsok:
A diszitéshez petrezselyem

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 500 kcal

A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni káposztasaláta » Káposztasaláta 2 » Káposztasaláta paleo módon » Texasi káposztasaláta
» Tormás káposztasaláta » Különleges káposztasaláta » Káposztasaláta majonézzel » Káposztasaláta felturbózva
» Tökmagos káposztasaláta » Reszelt káposztasaláta » Nyers káposztasaláta » Vörös káposztasaláta
» Céklás káposztasaláta » KFC káposztasaláta » Majonézes káposztasaláta » Káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.