Tutireceptek.hu fejléc

"Light" chili con carne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 1/2 kg pulykacomb filé
1 nagyobb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
2 doboz vörösbabkonzerv (egyik lehet vörösbab-kukorica mexikói mártásban)
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 ek. olivaolaj
1-2 kis chilipaprika
chilipor
őrölt kömény (cumin)
csipet fahéj
só, bors

Elkészítés:
Az 1 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát. Az apró kockákra vágott vagy ledarált pulykahúst hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a chiliport rászórjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 20 perc után beleöntjük a két babkonzervet, összeforraljuk és még kb. 15-20 percig kis tűzön hagyjuk összefőni, ez alatt az idő alatt esetleg még utánaízesítünk.

Tanácsok:
Aki a hagyományosabb ízeket szereti, használhat "magyarosabb" fűszereket is. Egyes receptek még kb. 1/2 ek. natúr kakaóport is írnak, ezt még nem próbáltam.


A receptet beküldte: kiskitti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis csirke » Kelet texasi vörös chili » Chilis bab 2. » Chilli con carne
» Chilis Imrebab » Ragacsos chilis csokitorta » Chilis forralt bor » Chilis keksz
» Csirke chilipaprikával » Tina féle chilis bab » Tejszínes chilis garnéla » Chilis-édesköményes tészta
» Ajvárleves chilis sajttal » Chilis rák » Chilis csirkemell csíkok » Chilis csokifalatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.