| "Light" chili con carne receptEgytálételek Hozzávalók: kb. 1/2 kg pulykacomb filé 1 nagyobb hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma 2 doboz vörösbabkonzerv (egyik lehet vörösbab-kukorica mexikói mártásban) 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv 1 ek. olivaolaj 1-2 kis chilipaprika chilipor őrölt kömény (cumin) csipet fahéj só, bors Elkészítés: Az 1 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát. Az apró kockákra vágott vagy ledarált pulykahúst hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a chiliport rászórjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet. Ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 20 perc után beleöntjük a két babkonzervet, összeforraljuk és még kb. 15-20 percig kis tűzön hagyjuk összefőni, ez alatt az idő alatt esetleg még utánaízesítünk. Tanácsok: Aki a hagyományosabb ízeket szereti, használhat "magyarosabb" fűszereket is. Egyes receptek még kb. 1/2 ek. natúr kakaóport is írnak, ezt még nem próbáltam. A receptet beküldte: kiskitti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |