| Zabos epres palacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: 3 dl tej 2 db tojás 20 dkg zabliszt 1 dl szódavíz 4-5 csepp édesítőszer 1,5 dl natúr joghurt 20 dkg eper Elkészítés: A zablisztből a tojásból a tejből és a szódából palacsintatésztát készítünk. Ehhez adunk már a keverésnél 1-2 csepp édesítőszert. Ha mindent összekevertünk, akkor 20 percre állni hagyjuk a tésztát, hogy a zabliszt megszívja magát. Ameddig várunk a tésztára a joghurtot is kikeverjük 1-2 csepp édesítőszerrel, majd az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A palacsinta tésztát pihentetés után kisütjük. Az előmelegített palacsintasütőt kikenjük olajjal és szépen lassú lángon kisütjük a palacsintákat. (Kicsit lassabban sül mint a sima, hagyjunk neki időt). Ha elkészültek, megkenjük a belsejét a joghurttal, néhány eperkarikát szórunk bele, majd háromszögbe hajtjuk. A tetejére még egy kis joghurtot és epret teszünk díszítésnek. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |