| Epres madártej receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1.5 l tej 6 ek cukor 1/5 rész vaníliarúd fahéj darabka 4 tojás 2 vaníliás cukor só 40 dkg eper Elkészítés: A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk, melybe előzőleg turmixgépen pépesített epret hozzákevertem. Tanácsok: Aki ügyes, a habgaluskát kettévágott eperszemmel is díszítheti. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |