Tutireceptek.hu fejléc

Epres madártej recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
fahéj darabka
4 tojás
2 vaníliás cukor

40 dkg eper

Elkészítés:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk, melybe előzőleg turmixgépen pépesített epret hozzákevertem.

Tanácsok:
Aki ügyes, a habgaluskát kettévágott eperszemmel is díszítheti.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres süti » Epres jegestea » Epres tejszíntorta » Epres tejberizs
» Kekszes madártej » Epres túrókrém (U 1-es) » Epres-túrós desszert » Epres-almás pite
» Dinnyés-epres turmix » Epres - bögrés süti » Epres rumos Trifle » Andland Madártej szelete
» Madártej kaláccsal » Részeges madártej » Epres piskótatorta » Epres pudingos piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.