| Epres-túrós torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 125 g búzaliszt 1 késhegynyi Sütőpor 50 g porcukor 1 tasak Vanillincukor 75 g lágyvaj vagy margarin 1 evőkanál hideg víz Piskótához: 3 közepes méretű tojás 125 g porcukor 80 g búzaliszt 1 csapott teáskanál Sütőpor 1 tasak Eredeti Puding vaníliaízű Töltelékhez: 50 g eperlekvár Krémhez: 400g földieper 250 g túró (40% zsírtartalmú) 75 g porcukor 1 tasak Vanillincukor 1 db citrom reszelt héja 1 db citrom leve 6 lap Lapzselatin 300 g hideg tejszín Díszítéshez: 100 g darabolt mandula 350 g földieper 1 tasak Tortazselé piros 300 ml víz 100 g hideg tejszín Sütéshez: Kevés vaj, sütőpapír, sütőforma (26 cm átmérőjű) Előkészítés: A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük. Elkészítés: Tészta: Egy keverőedényben a sütőport a liszthez szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és konyhai robotgép segítségével először alacsony majd legmagasabb fokozaton egyenletes masszává keverjük. A tésztát a sütőformán elnyújtjuk, egy villa hegyével megszurkáljuk, és a sütőforma keretét ráhelyezzük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőformát időközben megtisztítjuk, és sütőpapírral béleljük. A mandulát teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük. Piskóta: A tojást keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |